2015. július 16., csütörtök

2:1, Könyv és kávé!

Amikor kicsik voltunk Kishúggal, mi sem maradhattunk ki a reggeli családi kávézásokból. Amíg a szüleink a feketéjüket szürcsölgették, mi a Macikávét: jó kis cikóriakávé aranyos macival a dobozán. Aztán nagyok lettünk, de a kávé megmaradt. Reggel, délben, akár este is. 

Szentendrén megtaláltam a bölcsészek mennyországát: Múzeum Kávézó és Könyvezde, vagyis kávé és könyv. Úgy értem, veszel egy kávét, és mellé ajándék könyv jár. Nem saját, nem könyvtári, hanem az, amit te emelsz le a polcról. A hely csodálatos, isteni limonádékkal és a szerényen csak a város legjobbjaként emlegetett kávéival, molyírtóval (mentás-levendulás citrusos fröccs), forrócsokival, árnyas terasszal, kedves tulajjal. De a lényeg ugye az a sok könyv, amik között találhatsz angol nyelvkönyvet, olcsókönyvtáras klasszikus irodalmat, régi útikönyveket, művészeti albumokat. Lányként és bölcsészként kifejezetten nehéz dolgom van: már az egy idő, mire a mindenféleségből kiválasztom, hogy mit igyak, és ezután a polc előtt ácsorgok negyed óráig, mire kiválasztom az ajándék könyvemet. És ami a legdurvább: akinek nem tetszett a könyv, visszaviheti, és kap helyette másikat! 


Az ötlet egyébként onnan jött, hogy a tulajnak volt egy csomó fölös könyve, amiket nem akart kidobni, így kitalálta az egy ital-egy könyv rendszert, és rövid időn belül elfogytak a könyvei. De -mint tudjuk- semmi baj, van másik! Úgyhogy a kínálat folyton változik, érdemes törzsvendéggé válni, és felfrissíteni az otthoni könyvespolcot.


De akkor hogy jön ide a bevezetőben emlegetett macikávé? Úgy, hogy itt gabonakávé is kapható, ami nagyjából ugyanaz. Tehát este is betérhettek, mert nincs benne koffein. Ha egy ábrándos sétára érkeztek Szentendrére, ne hagyjátok ki a Múzeum Kávézót és Könyvezdét!

http://www.muzeumkavezo.hu/, Szentendre, Görög u. 1.
(A képek a fenti honlapról valók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése