2014. október 20., hétfő

Mire jó az ősz?

1. Túlesel az évi kötelező influenzán, aminek úgyis meg kell történnie, jöjjön hát, aminek jönnie kell.
2. Bámulhatsz ki a fejedből, lehetsz letört és szomorú, kedvetlen és bamba, senki sem fog rajta megütközni, hiszen ősz van.
3. Felveheted a gumicsizmád és az esőkabátod, novemberben egy szeles napon pedig kipróbálhatod, milyen Mary Poppinsnak, mikor repül az ernyőjével a kezében. Idézheted Micimackót, amikor Boldog Viharnapot kívánsz mindenkinek!
4. Puha pulóverekbe és kabátokba csomagolhatod magad! Ettől függetlenül úgyis fázni fogsz.
5. Ihatsz mézes teát és ehetsz almás-fahéjas muffint!
6. Gyűjthetsz faleveleket és gesztenyét! Aztán tavasszal kidobhatod őket, mikor feketévé rohadva megtalálod őket az egyik fiókodban.
7. Kerülgetheted autóval a sötét, ködös reggeleken a feketébe öltözött, véletlenül sem a járdán gyalogoló embereket. Gyalogosként megtudhatod, milyen jó, amikor elhúz melletted egy kocsi és az összes pocsolyát megtalálja melletted, hogy mindenhol vizes legyél.
8. Elmerenghetsz a nyári emlékeiden, amire csak most van időd, hiszen nyáron nem értél rá. Most viszont otthon gubbasztasz, kint esik az eső, a barátaid is otthon ülnek, úgyhogy jobb híján megnézed, milyen csinos voltál fürdőruhában, és megeszed az újabb kanál nutellát.
9. Nézheted, hogy hogyan pusztul el minden, ami nyáron és tavasszal szép volt. Lehullanak a levelek, elhervadnak a virágok, eltűnik az ég kékje és a nap, hogy mindezek helyett kopárság és szürkeség legyen. Cserébe gondolhatsz arra, hogy mindez milyen letisztult.
10. Várhatod, hogy újra tavasz legyen, tehát várni fogod az őszt, majd a telet, úgyhogy tulajdonképpen pozitívan állsz a világhoz, ami ma nagyon trendi!

Én azért csak szomorkodnék egy kicsit úgy magamban. Ősszel az is menő.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése