2014. augusztus 13., szerda

Jót játszottunk!

Tegnap D-nél jártunk néhány barátommal, és elvesztünk D. garázsában. Miközben a biciklipumpát kerestük, és könyvekkel teli dobozra találtunk, és tüsszögtünk a portól, és felfújt gumimatracokat kerülgettünk, D-nek eszébe jutott, hogy itt kell lenniük a legóinak. Biciklipumpát feledve lelkesen kutattunk a legós dobozok után, és végül sikerült előásni a készleteket. Képzeljünk el négy felnőtt embert, akik visongva húzzák elő a legókat a dobozokból. Mivel D. fiú, sajnos a királylányos készletek felbukkanására hiába vártam, ellenben rengeteg kalózos, meg autós, meg vadászos készlet került elő. És mivel D. történész, a múmiás szett sem maradt ki a gyerekkorából. Sajnos nem fordult át az este végtelen legózássá, ahol újraépítjük a kastélyt meg vadnyugatot, miután kiörömködtük magunkat, és mindenki elmorzsolt egy könnycseppet az elveszett gyerekkor emlékére, D. visszadobozolta az egészet, és nekiállt szalonnát sütni. Férfiak. 

Utánanéztem egy kicsit a legó történetének. A LEGO név egy dán mondatból származik, és azt jelenti: "Játssz jól!" A cég családi vállalkozás ma is, az alapító unokája a jelenlegi tulajdonos. 1932-ben alapították a LEGO csoportot, de a kis kockák 1958-ban nyerték el a mai formájukat. Az egésznek az a lényege, hogy a kockák és az azonos méretarány miatt az összes készlet variálható egymással. A legózás fejleszti a gyerek kézügyességét és kreativitását, és a legókockák lábbal való szedegetése segít a harántboka-süllyedésben szenvedőknek. A kockákkal való zörgés egyszerű módja a család hajnali felébresztésének, és a nagyobb elemekkel még verekedni is kiválóan lehet. A kockára lépés egy eldugott szegletében a szobának pedig kiválóan alkalmas arra, hogy megtanítson arra, hogy rendet hagyjunk magunk után. 
Legóból sok fura dolgot építettek már: életnagyságú házat, működő autót, bibliai jeleneteket, koncentrációs tábort...

Arra gondoltam, én nem leszek olyan precíz és éhes, mint D., visszapakolás és szalonnasütés helyett előszedem a saját királylányos legóimat, és megépítem azt a kastélyt, amit sose tudtam. És aki furán néz rám, annak megmondom, hogy az egész azért van, hogy jobban tudjak tanulni és írni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése